Martial Art Dance Art In-balance
Martial Art

CHOI LEE FAT

traditional chinese kung fu - tai chi

Traditionele Kungfu is een Chinese eeuwenoude gevechtskunst gebaseerd op beheersing en meesterschap in verdediging- en aanvalstechnieken, vaak afkomstig vanuit de dierenwereld.

Conditie, kracht, evenwicht, lenigheid, concentratie en uithoudingsvermogen zijn basisprincipes die een groot onderdeel uitmaken van de intens fysieke training. Door een onafwendbare doorzetting bereikt men een hoog niveau in deze Martiale kunst, die meteen ook een sterk lichaam en goede gezondheid teweeg brengt.Met open geest kunnen wij een gezondheidskracht ontdekken die in de traditionele bewegingsleer -CHINESE TAICHI- gevestigd zit. Zowel lichaam als geest dienen harmonieus samen te werken om je welzijn en gezondheid te bevorderen.

Taichi bewerkstelligt deze uitspraak. Het is een reeds oude ontwikkelde techniek bestaande uit bewegende en beheerste concentratie/meditaite via het lichaam, en waarbij door oefenen en herhaling men leert eigen energie voelen en gericht gebruiken voor eigen gezondheid en vitaliteit.

Gunstige effecten op je lichamelijke kwaliteiten kunnen zijn; fitter, energieker, soepeler, krachtiger, rustiger, leniger, evenwichtiger en aandachtiger zijn. Deze waardevolle gezondheidsfactoren zijn welkom en mooi meegenomen in ons dagelijks leven.


Choi Lee Fat Belgium